Гърция отваря ГКПП Кулата-Промахон за туристи в края на май


Гърция ще отвори за туристически пътувания един от граничните пунктове с България в края на месец май ГКПП Промахон-Кулата. Това е записано в представен на правителството доклад от Теодорос Караоглу, заместник-министър на вътрешните работи на Гърция, отговарящ за Македония и Тракия.

Олимпийската ривиера

Олимпийската ривиера

4 от 13-те гранични пункта да бъдат отворени, за да бъде спасен летният сезон в Северна Гърция, предлага Караоглу, пише "Катимерини". Това са Кипи - на границата с Турция, Промахон - най-натовареният пункт на границата с България, Евзони - на границата със Северна Македония и Кристалопиги - "вратата" към Албания.

Прилагане на 24-часови здравни мерки на тези пунктове, като задължително е меренето на температура, препоръчва Караоглу.

Нови здравни стандарти това лято ще се прилагат както на граничните пунктове, така и в хотелите, ресторантите и плажовете. Хотелиери ще мерят температурата на туристите при всяко тяхно влизане. Менюто в ресторантите няма да бъде на хартиен носител, а ще се вижда от клиентите на телефоните им. Освен по-голяма дистанция между шезлонгите на плажа, на места вече се поставят прозрачни ограничители.

Медиите в южната съседка посочват резултати от проучване, според които едва половината от гърците ще отидат на море това лято. Туристическият бранш се надява да спаси сезона с гости от България, Турция, Македония, Румъния и други балкански страни.

От юни ще започне отварянето на хотелите в Гърция, а активните сезон ще стартира от 1 юли. Очаква се през юни Гърция да предложи на България и отварянето на "Маказа" за масово преминаване на туристи.

Така че скъпи приятели пригответе за нашите програми в Гърция:

Тимфи, Викос и Метеора - най-красивата гръцка планина, най-широкия каньон в света, рафтинг и тайните пътеки на монасите в периода 17-21 Юни и Планината Олимп с изкачване на върховете Стефани, Митикас и Сколио, и плаж на Олимпийската ривиера в периода 26-28 Юни


Автор / Източник: blagoevgrad.eu
  • Споделете тази публикация: