Къде ще можем да пътуваме това лято в Европа? (обновена на 14 юни)


Въпреки призивите за общ европейски подход държавите от ЕС все още не действат координирано при отваряне на границите след продължилото месеци прекъсване на свободното движение заради кризата с коронавируса. Следим актуалната информация на сайта на МВнР. Ще засегнем обаче само държавите, които засягат дейността на ADVENTURE WORLD.

АЛБАНИЯ

Има карантина само за страни с висок риск или много нови случаи като Италия. От днес (1 юни) се отварят сухопътните граници за туристи, до 15 юни ще отворят всички плажове.
Вижте нашата програма Трекинг в албанската част на планината Проклетия с изкачване на върховете Мая Езерце и Мая Росит, която ще се проведе в периода 15-19 август.


ГЪРЦИЯ

Туристическият сезон започва на 15 юни за международни гости. От тогава ще бъде разрешено на туристи от 29 държави (сред тях е България) да влизат без карантина и ще им се правят само тестове на случаен принцип.
Нашите програми в Гърция това лято са Планината Олимп с изкачване на върховете Стефани, Митикас и Сколио, и плаж на Олимпийската ривиера в периода 26-28 Юни и 18-20 Септември и Тимфи, Викос и Метеора - най-красивата гръцка планина, най-широкия каньон в света, рафтинг и тайните пътеки на монасите в периода 25-29 Септември


ПОЛША И СЛОВАКИЯ

Информация на МВнР за Полша. От 13 юни границите на Полша ще бъдат отворени за граждани на страните членки на ЕС, без изискване за карантина.

Информация на МВнР за Словакия. Очаква се от 15 юни да бъдат възобновени полетите до България. Отменя се задължителната 14-дневна карантина в държавните центрове и електронната (смарт) карантина, но те се заменят с доброволна домашна карантина за граждани, които пристигат от страни извън тези, с които се позволява свободно движение.
Така че вече можем да потвърдим провеждането на нашата програма Високите Татри - изкачване на върховете Ломницки щит, Свиница, Полския Матерхорн, Казалница, Риси и разглеждане на Краков в периода 9-15 Септември 2020


ИТАЛИЯ

Италия посреща международни туристи от 3 юни, когато се отварят границите ѝ. Ще отпадне задължението за 14-дневна самоизолация. Облекчението е за страни от ЕС (т.е. и за България), шенгенското пространство и Великобритания. Обаче при връщане в България за момента ние ще имаме 14-дневна карантина.
Така че все още чакаме да отпадне карантината от българска страна, за да потвърдим нашата програма Доломити - Тре Чиме де Лаваредо, Мармолада, Тофана ди Мецо, Монте Кристало и Чинкуе Тори в периода 29 Август - 5 Септември


Автор / Източник: МВнР
  • Споделете тази публикация:

Търсене в блога

Категории