Изисквания при пътуване до някои от екзотичните дестинации, които сме планирали в следващите 9 месеца


Искате да се включите в пътешествие или трекинг до някое екзотично място по света? Тук можете да проверите какви са условията за пътуване сега - изискват ли се PCR тестове, има ли карантина и разрешено ли е влизане на български граждани на територията на съответната държава, както и необходимо ли е да се изолирате под карантина на връщане в България след посещение на съответната страна. Там, където се изисква PCR тест, той трябва да е направен не по-рано от 72 часа преди преминаване на границата, освен ако не е споменато друго. Информацията е актуална към 6 ноември 2020 г. и ние ще продължим да я актуализираме веднага щом имаме нова информация за описаните дестинации.

ТАНЗАНИЯ / ЗАНЗИБАР

Отрицателен PCR тест се изисква само от пътниците, които имат симптоми на новия коронавирус. Не се изисква отрицателен PCR тест при завръщане от Танзания, но има задължителна карантина при прибиране на българи от Занзибар в България.

Килиманджаро, Танзания

Вижте нашата програма Изкачване на връх Ухуру, Килиманджаро и сафари в кратера Нгоронгоро, която ще се проведе в периода 20-29 януари 2021 г.


МАРОКО

От 1 октомври трябва да представите отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди влизане в страната. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Мароко или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.

Водопада Узуд, Мароко

Вижте нашата програма Пътешествие в Мароко с изкачване на връх Тубкал, клисурите Дадес и Тодра, Сахара, водопада Узуд и плажовете на Есауира, която ще се проведе в периода 26 май - 4 юни 2021 г.


ЙОРДАНИЯ

Забранено е влизането на всички чужденци в Йордания. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Йордания или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.

Петра, Йордания

Вижте нашата програма Пътешествие в Йордания - Уади Рум, масива Jebel Geder, връх Jebel Um Adaami и древната Петра, която планираме за периода 23-30 март 2021 г.


НЕПАЛ

Непал отвори границите си за планински трекинги и експедиции от 17 октомври. Входната виза трябва да бъде получена предварително чрез местна агенция, която ще организира трекинга или експедицията в страната. Всички одобрени за виза туристи трябва при пристигането си в Непал да представят отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди влизането в страната. Всеки пътуващ трябва да има застраховка за най-малко 5000 USD срещу COVID-19. Всички туристи при пристигането си трябва да се карантинират в хотел за 7 дни на свои разноски. На 5-ти ден от карантината, за сметка на непалската държава туриста трябва да си направи PCR тест. Ако тестът е негативен той ще може да продължи своето пътуване на 7 ден от своя престой. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Непал или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.

Връх Мачхапучаре, Непал

Вижте нашите програми Светилището на Анапурна - панорамния Poon Hill, базовия лагер на Анапурна, Мачхапучаре и Марди Химал, която планираме за периода 20 март - 6 април 2021 г. и Базовия лагер на Еверест - трекинг през езерата Gokyo и прохода Cho La с изкачване на върховете Gokyo Ri и Kala Pathar, която планираме за периода 10-28 април 2021 г.


ИНДИЯ

Забранено е влизането в Индия за всички чужденци. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Индия или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.

Гарвалски Хималаи, Индия

Вижте нашата програма Трекинг в Гарвалските Хималаи до базовите лагери на Шивлинг, Талай Сагар и Меру, която планираме за периода 10-28 март 2021 г.


ПЕРУ

От 1 октомври Перу се отвори за някои от околните държави като Чили и Боливия, а от 1 ноември започна да приема международни полети от Съединените Щати, Канада, Бразилия, Аржентина и голяма част от държавите от Централна Америка. Очаква се в най-близко време да се отворят и за Испания. За момента при влизане в страната трябва да представите отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди влизане в страната или да изкарате 14-дневна карантина. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Перу или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.

Мачу Пикчу, Перу

Вижте нашите програми Пътешествие в Перу - Мачу Пикчу, Наска, каньона Колка, Титикака, Свещената долина и планината Рейнбоу, която планираме за периода 10-24 юли 2021 г., Трекинг в Кордилера Уайуаш до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo Mudo, която планираме за периода 25 юни - 13 юли 2021 г. и Трекинг в Кордилера Бланка до базовите лагери на Алпамайо и Писко, която планираме за периода 29 юни - 12 юли 2021 г.


АРЖЕНТИНА И ЧИЛИ

Страната остава затворена за чужденци. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Аржентина или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.

Торес дел Пайне, Патагония

Вижте нашата програма ПАТАГОНИЯ - Серо Торе и Фитц Рой, глетчера Перито Морено, парка Торес дел Пайне, остров Магдалена, Ушуая и водопадите Игуасу, която за съжаление ще отложим за 2022 г.


ПАКИСТАН

Страната е отворена за туризъм от 5 октомври. При влизането в страната, освен виза, трябва да представите отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 96 часа преди влизане в страната. Всички туристи, които влизат на територията на страната трябва да имат задължителна застраховка за целия си престой покриваща Ковид 19. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Пакистан или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.

Урдукас, Ледника Балторо и Кулите Транго Тауър

Вижте нашата програма Трекинг до базовите лагери на К2, Броуд Пик и кулите Trango, която ще се проведе в периода 25 юни - 17 юли 2021 г.

Adventure World
  • Споделете тази публикация: