Пътуване до Перу


Перу съобщи, че премахва 14-дневната задължителна карантина, която беше въведена през януари тази година за влизащите в страната.
Тази седмица, Министъра на търговията и туризма в Перу, Claudia Cornejo, обяви че ще премахнат задължителната 14-дневна карантина за влизащите в страната от 15 март. За момента обаче полетите от Европа и някои други южноамерикански държави са ограничени или изобщо няма такива.

Преди пристигането си в Перу, трябва да бъде попълнена здравна декларация.

PCR теста все още е задължителен за международните туристи и трябва да бъде направен 72 часа преди влизането в страната. Без негативен резултата от теста, пътниците няма да бъдат допускани на борда на самолета, с който ще се лети до Перу. Антигенен тест, както и документ за изкарана инфекция също се приемат. Медицинския сертификат трябва да бъде на не повече от 14 дни или прекарването на болестта трябва да е станало най-много преди 6 месеца.

Министъра на търговията и туризма също каза, че ще стартира кампания през април, която да рестартира туристическия сектор и да позиционира Перу, като една безопасна и първи клас туристическа дестинация.

Една от най-големите туристически забележителности в Перу, Мачу Пикчу, също се отвори за туристи с 40% от предишния си капацитет. Perurail (единственият достъп до Мачу Пикчу с влак) също беше възстановен на 1 март.

Adventure World планира няколко програми в Перу през 2021 година: Пътешествие в Перу - Мачу Пикчу, Наска, каньона Колка, Титикака, Свещената долина и планината Рейнбоу в периода 10-24 юли 2021 г., Трекинг в Кордилера Уайуаш до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo Mudo в периода 25 юни - 13 юли 2021 г. и Трекинг в Кордилера Бланка до базовите лагери на Алпамайо и Писко в периода 29 юни - 12 юли 2021 г.Автор / Източник: Travel Off Path
  • Споделете тази публикация:

Търсене в блога

Категории